EL PROJECTE

Krisis, del verb grec Kino, que significa JUTJAR, DECIDIR.

01-ESTUCHE_DVD_normal

A principis del segle XXI la nostra societat ha viscut una de les crisis més greus dels darrers temps, amb conseqüències econòmiques, socials i polítiques. El barri del Poblenou, a Barcelona, sintetitza les característiques d’aquest conflicte; a una escala local, trobem exemples del que ha passat a nivell internacional.

Blanc i negre2

Per una banda, tenim les dificultats econòmiques que han patit els veïns i les veïnes del barri, tant els que han nascut al nostre país com els nouvinguts durant la bombolla immobiliària. El Poblenou és un dels expais on les diferències són més radicals. Durant 20 anys Barcelona ha transformat el seu litoral utilitzant els grans esdeveniments com a excusa per realitzar els canvis. Així, si els JJOO de 1992 creen la Vila Olímpica, el Fòrum de les Cultures del 2004 organitzarà el projecte 22@ i construirà la nova Diagonal Mar. El luxe de les noves empreses multinacionals i els hotels de cinc estrelles conviuran al costat de la misèria més absoluta. Aquest és el tema principal del primer documental, titulat BLANC I NEGRE.

_MG_5857

Com a resposta a les grans desigualtats que ha generat aquest capitalisme, la població s’ha replantejat el model de societat que vol. La crisi entesa com a periode “negatiu” ha donat lloc a la krisis, la “reflexió” i la “decisió” de viure en un context més humà, més social, just i participatiu. Una nova manera d’entendre la democràcia que viu el seu punt àlgit el 15 de Maig del 2011. Arrel d’aquest canvi de mentalitat, els veïns i les veïnes es mobilitzen per lluitar pel que creuen que és just. Un exemple el trobem en LA FLOR DE MAIG, una entitat que tanca les portes quan l’Ajuntament de Barcelona pateix dificultats econòmiques. Aquest és el tema del segon documental, RECCOPEREM. 125 anys de La Flor de Maig, un repàs a la història de la cooperativa més important de Catalunya durant els anys 20 i una reflexió sobre la vigència dels seus valors fundacionals com a punt de partida a la construcció d’un nou model de societat.

DOCUMENTALS DELS DVD. Consulta més informació sobre cada un dels projectes:

Blanc i negre (2015) 30′

Reccoperem. 125 anys de la Flor de Maig (2015) 30′

Contingut extra (50′)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s